Products

BOMBOM ARTESANAL DE QUEIJO DE NISA DOP

Type

Chocolate e produtos derivados

Region

Alentejo

Description

Translation in progress.

Particularity

Translation in progress.

History

Translation in progress.

Know-how

Translation in progress.

Production

Translation in progress.

Geographic production area



Freguesias

CASTELO DE VIDE

Instructions for use

Translation in progress.

Suggestions for use

Translation in progress.

Ingredients

Chocolate Negro

Chocolate Branco

Natas frescas

Queijo de Nisa DOP

Manteiga

Açúcar

Shape

OVAL

Outside Color

DARK BROWN

Smell

ACCENTUATED

Outside Consistency

ESTALADIÇA

Outside Texture

Flat

Outside Flavor

CHOCOLATE

Outside Flavor

SEMI-BITTER

Inside Color

WHITE-SQUEAL

Inside Consistency

MACIA

Inside Succulence

SUCCULENT

Inside Texture

Velvety

Inside Flavor

BITTERSWEET

Commercial presentation

Translation in progress.

Allergens

Leite e produtos à base de leite (incluindo lactose)

Conservation conditions / Durability

Translation in progress.

Availability throughout the year

Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Bibliography/Source

Texto e fotos extraídos de, “Produtos Tradicionais Portugueses”, Ministério da Agricultura, do Desenvolvimento Rural e das Pescas, Secretaria de Estado do Desenvolvimento Rural, Direcção-Geral de Desenvolvimento Rural, Lisboa 2001, Coordenadora Geral – Ana Soeiro

Product

BOMBOM COM GANACHE DE CARAMELO E FLOR DE SAL DE CASTRO MARIM

Bombons de molde de 14 g., em forma de coração, feitos de forma artesanal, com cobertura de puro chocolate negro - 58,2% de pasta de cacau - e recheio feito com uma base de chocolate branco, onde se mistura caramelo e "flor de sal de Castro Marim". No inicio, quando se trinca o bombom, o sabor do chocolate negro impõe-se. De seguida surge o sabor persistente do caramelo e logo de seguida o sabor a sal, numa harmonia perfeita.

Product

BOMBOM COM CANELA E NATA

Bombom de corte de 12g., com cobertura de chocolate puro negro com 58,2% de pasta de cacau. O acabamento é feito com um apontamento de canela em pó. O recheio é feito com duas ganaches separadas, estando uma sobre a outra. Uma de chocolate branco com 28% de pasta de cacau, onde se encontra incorporada a nata, a outra, de chocolate negro e leite, onde está a canela. No inicio o sabor do chocolate negro impõe-se, logo de seguida surge um sabor persistente de canela suavizado pela nata.

Product

CHOCOLATE PIECES OF SÃO TOMÉ WITH FLEUR DE SEL

A Chocolate of Origin is made with cocoa beans that have grown in a specific country or region and that is the very reason to have a distinct flavor. When you take a small piece of these pieces of chocolate with fleur de sel into your mouth, you can feel the dense texture slowly melting away on your tongue and letting the flavors slowly unfold. There is a flavor of the sea, of wild berries, which lingers and elongates, evoking beaches, leafy forests, succulent fruits and vibrant colors. Delicate aromas complete the pleasure gathered in this Piece of Paradise, and we renew the spell with the second piece.

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