Toca dos Sabores Unipessoal, Lda. (Casta Lusa)
MEDALHA DE OURO na 9.º edição CN Chocolates Tradicionais Portugueses em 2022 na categoria de CHOCOLATES
Chocolate e produtos derivados
12g molded candy in the shape of a leaf, covered in dark chocolate with 60% cocoa paste, creamy filling and intense minty flavor.
Since the combination of dark chocolate and mint has been so popular since the 1960s, this was the inspiration for making a bonbon with the mint variety ("Mentha pulegium"). This is the scientific name of pennyroyal that Alentejo gastronomy has always used. The history of Alentejo's gastronomy is made of the use of aromatic and spice herbs, and pennyroyal, due to its characteristics of adding freshness to food, is an iconic plant of this territory.
Leite e produtos à base de leite (incluindo lactose), Soja e produtos à base de soja
Keep in a dry (< 70% humidity), cool (12º C and 20º C) and odor-free place.
Translation in progress.
Translation in progress.
Bombons de molde de 14 g., em forma de coração, feitos de forma artesanal, com cobertura de puro chocolate negro - 58,2% de pasta de cacau - e recheio feito com uma base de chocolate branco, onde se mistura caramelo e "flor de sal de Castro Marim". No inicio, quando se trinca o bombom, o sabor do chocolate negro impõe-se. De seguida surge o sabor persistente do caramelo e logo de seguida o sabor a sal, numa harmonia perfeita.
Pequenas esferas de chocolate recheadas com calda e pedaços de pêra bêbeda. A cobertura de chocolate, mais amarga, contrasta com o doce da calda e dos pedaços da pêra bêbeda. Este produto resulta numa combinação perfeita que satisfaz os apreciadores de trufas.
Bombom de corte de 12g., com cobertura de chocolate puro negro com 58,2% de pasta de cacau. O acabamento é feito com um apontamento de canela em pó. O recheio é feito com duas ganaches separadas, estando uma sobre a outra. Uma de chocolate branco com 28% de pasta de cacau, onde se encontra incorporada a nata, a outra, de chocolate negro e leite, onde está a canela. No inicio o sabor do chocolate negro impõe-se, logo de seguida surge um sabor persistente de canela suavizado pela nata.
A Chocolate of Origin is made with cocoa beans that have grown in a specific country or region and that is the very reason to have a distinct flavor. When you take a small piece of these pieces of chocolate with fleur de sel into your mouth, you can feel the dense texture slowly melting away on your tongue and letting the flavors slowly unfold. There is a flavor of the sea, of wild berries, which lingers and elongates, evoking beaches, leafy forests, succulent fruits and vibrant colors. Delicate aromas complete the pleasure gathered in this Piece of Paradise, and we renew the spell with the second piece.